Silkė su burokėliais ir kivi
- Informacija
- Kategorija: Žuvis
- Paskelbta: Ketvirtadienis, 2019 sausio 03 10:47
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1389
Šios silkės receptą išmokau P.Strasevičiaus šventinių patiekalų kursuose. Tik šiek tiek jį pritaikiua Šv.Kūčių vakarienei.
Reikės:
3 virtų ar keptų burokėlių,
2 kivi,
2 silkės filė,
70 g džiovintų grybų,
200 g rudųjų pievagrybių,
100 g karijų riešutų ( tinka ir graikiniai ),
2 v.š. sojos padažo,
1 v.š. balzaminio kremo,
druskos, pipirų.
Džiovintus grybus sudėti į verdantį vandenį ir išvirti. Tuomet nupiti vandenį ir susmulkinti. Pievagrubius susmulkinti ir apkepti, vėliau į juos sudėti džiovintus grybus. Pagardinti sojos padažu, pipirais ir jeigu reikia druska. Burokėlius, kivi ir silkę supjaustyti kubeliais. Burokėlius pagardinti balzaminiu kremu ir pipirais.
Viską sluoksniuoti: pusė grybų - pusė burokėlių - kivi - pusė grybų - silkė - pusė burokėlių - riešutai.
Skanaus.