Žydiška silkė

Šis receptas mano "slaptoje" receptų užrašų knygelėje yra vienas iš pirmųjų įrašų, tik kažkodėl dar niekada nebuvo gamintas. O Šv. Kūčios yra puiki proga pagaminti naują silkės patiekalą. Ragautojai gan ilgai spėliojo sudėtį ir... neatspėjo. Šią silkę įdomia paverčia šprotai.

IMG 6397

Reikės:

2 silkės filė,

2 svogūnų,

1 indelio konservuotų šprotų,

30 g džiovintų grybų,

1 v.š. pomidorų pastos,

0,5 a.š. cukraus,

2 v.š. aliejaus.

Svogūnus susmulkinti ir pakepinti aliejuje. Džiovintus grybus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti apie 15 min, kad suminkštėtų. Supjaustyti ir sudėti šalia kepamų svogūnų. Įdėti pomidorų pastos ir cukraus. Sudėti sutrintus šprotus. Atvėsinti pagardą. Silkės filė supjaustyti gabalėliais ir ant jų sudėti atvėsusį pagardą.

Skanaus.