Vieno kąsnio sumuštiniai su burokėlių paštetu ir silke

Štai ir baigėsi gruodis ir tuo pačiu Beatos sumuštinių kalendorius, bet jau atverstas sausis ir jis kartu su Naujais Metais turi naują Beatos kalendorių. Todėl pažadu vėl gaminti ir dalintis su Jumis savo receptais.

Gruodinukas puikiai tiko Kūčių vakarienei paįvairinti.

Reikės:

3 burokėlių,

geros saujos lazdyno riešutų,

1 silkės file,

1 raudonojo svogūno,

kelių riekių juodos duonos,

3 v.š. balzaminio acto,

1 v.š. sojos padažo,

3 v.š. aliejaus,

druskos, pipirų.

Burokėlius įvynioti į foliją ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie pusantros valandos. Tuomet juo nulupti ir susmulkinti iki tyrelės maisto smulkintuvu. Svogunus apkepti keptuvėje ir susmulkinti kaip ir burokėlius. Lazdyno riešutus sumalti iki miltų. Viską sumaišyti kartu, pagardinti balzaminiu actu, aliejumi, sojos padažu, druska ir pipirais. Burokėlis turi groti pirmu smuiku paštete, kad kiti skoniai jo neužgožtų. Duonos riekelę padalinti į 4 dalis, tepti burokėlių pašteto ir uždėti po silkės juostelę. Galima pagardinti krapais.

Skanaus.

DSCF4436