Veganiškas anakardžių pagardas - majonezas

Jau pakankamai seniai mano akis yra patraukęs veganiškas majonezas iš anakardžių riešutų, tik vis nerasdavau progos jį išbandyti. O Kūčios buvo idealus laikas paįvairinti vaišių stalą, juolab, kad šią dieną nevalgau pieno produktų, kiaušinių bei mėsos. Jeigu lyginti šio pagardo skonį su tikruoju majonezu, tai skoniai skirtingi, bet jeigu į jį pažveldti kaip į padažą, pagardą, tai tikrai puikus būdas įnešti naują skonį į virtuvę.

Reikės:

1 stiklinės anakardžių riešutų,

1 v.š. citrinos sulčių,

1 v.š. aliejaus,

didelės česnako skiltelės,

druskos,

apie 0,5 stiklinės vandens.

Riešutus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pusvalandžiui sumikštėti. Tuomet dėti į smulkintuvą, nupylus vandenį. Įpilti šiek tiek šviežio vandens, sudėti česnaką, citrinos sultis, aliejų ir viską ssusmulkinti iki tyrelės. Šio majonezo tirštumą reikia reguliuoti vandens kiekiu. Pagardinti druska ir jeigu reikia įpilti dar citrinos sulčių. Skanaus.

DSCF4441