Karpis drebučiuose

Puiki  karpio filė užpiltinė su tikrai išraikingo skonio drebučiais.

Reikės:

800 g karpio filė,

morkos,

poro,

saliero lapkočio,

saujos razinų,

16 g želatinos,

0,5 citrinos sulčių.

1 a.š. medaus,

druskos,

rožinių pipirų,

petražolių arba krapų.

Morką, saliero lapkotį ir porą stambiai supjaustyti ir sudėti į platų puodą. Ant daržovių guldyti karpio filė ir užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtu bent 1 cm. Sudėti razinas ir nesūdyti. Virti apie 30min. Išimti filė, sultinį perkošti. Pagal skonį pasūdyti, įdėti medaus ir pusės citrinos sultis. Sultinys turi būti stipresnio skonio, nes stengstant skonis sušvelnės. Sultinio gaunasi apie 1 litrą. 200ml išbrinkinti želatiną ir vėliau ją pakaitinus sumaišyti su likusiu sultiniu. Į nedidelius indelius įtiesti maistinės plėvelės, dėti pjaustytus karpio gabalėlius, keletą petražolių arba krapų šakelių, po kelis rožinius pipirus ir užpilti sultiniu. Dėti nakčiai į šaldytuvą.

Skanaus.

DSCF4441