Mielinių blynelių užkandis

Puikus Užgavėnių blynelių užkandis, kuris ne tik labai gražiai atrodo, bet yra labai gardus ir patiks tiek saldžių, tiek sūrių blynų mėgėjams. Šį receptą radau Skanumynų Akademijoje.

 

Blynams reikės:

25 g šviežių mielių,

500 ml pieno,

2 v.š. aliejaus, 

1 kiaušinio,

1 v.š. cukraus,

miltų tiek, kag gautųsi tiršta tešla.

Mieles sutrupinti su cukrumi ir užpilti šiltu pienu. Įmušti kiaušinį ir supilti aliejų, dėti šiek tiek druskos. Miltų berti, kad gautųsi tiršta tešla. Palikti pakilti valandai. Kepti nedidelius blynelius.

Saldus pagardas:

2 bananų,

2 v.š. cukraus,

15 g sviesto,

100 g kreminio sūrio,

2 v.š. riešutų sviesto,

1 v.š. cukraus pudros. 

Bananus supjaustyti neplonais griežinėliais ir apkepti ant sviesto kartu su cukrumi, kad karamelizuotųsi. Kreminį sūrį sumaišyti su riešutų sviestu ir pudra. Gautu kremu puošti dalį blynelių. Dėti po kelis griežinėlius banano ir galima uždėti kokią nors liofilizuotą uogytę. Aš puošiau spanguolių puselėmis.

Nesaldus pagardas:

100 g kreminio sūrio,

100 g karšto rūkymo skumbrės,

1 v.š. krienų,

papuošimui kaparėlių, mėgstamų daigų.

Iš kreminio sūrio, skumbrės ir krienų sutrinti vientisą kremą ir juo puošti likusius blynelius. Pagardinti kaparėliais, mėgstamais daigais.

Skanaus

FB IMG 1706115297025