Maltos mėsos kepsnys

Šį patiekalą darydavo mano močiutė, mano mama. Darau ir aš. Tik kiekviena karta kažką pakeičia, prideda savo. Todėl pateikiu savąjį variantą šio ypatingai sotaus bei gardaus kepsnio variantą.

P3280002

Reikės:
1 kg maltos mėsos,
1 kiaušinio,
poros šaukštų grūdėtų garstyčių,
mėgstamų prieskonių mėsai,
2 morkų,
150g pievagrybių,
fermentinio sūrio,
majonezo.
Pirmiausia pagardiname maltą mėsą prieskoniais, garstyčiomis bei kiaušiniu. Viską gerai perminkome. Į kepimo indo dugną tolygiai klojame mėsytę ir sulyginame, kad nebūtų iškilimų. Ant jos dedame tarkuotas morkas, pjaustytus pievagrybius. Galiausiai gausiai užtarkuojame sūrio ir viršų aptepame majonezu, kad kepant susidarytų be galo skani plutelė. Kepti reikėtų apie 45min 180 laipsnių orkaitėje.
Labai skanu su šviežiomis daržovėmis ar jų salotomis.


Skanaus.