Sprandinės kepsnys

Senokai valgiau kepsnį su kaulu, tad šį kartelį penktadienio vakarienei jis buvo idealus pasirinkimas.

P2070013

Reikės:
2 sprandinės gabalėlių su kaulu,
2 skiltelių česnako,
2 a.š. garstyčių,
druskos, pipirų.
Iš vakaro pasiruošiau sprandinės kepsnelius juos įtrindama smulkintu česnaku, druska bei pipirais. Aptepiau garstyčiomis ir palikau per naktį ilsėtis šaldytuve. Kepiau juos galima sakyti beveik už paros, tad skoniai labai nuostabiai persipynės ir maloniai glostė gomurį. Kepiau 190 laipsnių orkaitėje sandariai uždengusi mėsytę folija. Maždaug po pusvalandžio foliją nuėmiau ir kepiau dar 20min. kol gražiai apskrudo. Valgėme su virtais makaronais ir marinuotais kopūstais. Gal lėkštėje ir trūko pavasariškos žalumos ar raudonio, bet juk dar žiema.

Marinuotiems kopūstams reikės:
3kg kopūsto,
3 v.š. druskos,
1 morkos,
1 stiklinės cukraus,
1 stiklinės acto,
1/3 stiklinės aliejaus,
1 l vandens.
Šį kartelį morkos nedėjau, nes paprasčiausiai jos neturėjau :) Iš visų ingredientų, išskyrus kopūstą ir morką, išverdame marinatą ir tik užvirus užpilame jį ant smulkintų daržovių. Rekomenduojama palaikyti 12val ir galima skanauti. Kadangi kopūstai yra užplikomi verdančiu marinatu, juos valgyti galima iki 2 savaičių, laikant vėsiai.

Skanaus.