Sprandinės armonika su baklažanais

Net sunku atsekti kas ir kada sugalvojo šį receptą, tad jokiu būdu neprisiimu visų nuopelnų sau. Žinoma, kaip ir kiekviena šeimininkė, aš pridedu savo fantaziją, prieskonius ir gaunu nuostabų rezultatą, nes kartais neužtenka vien turėti gerą receptą po ranka, reikia ir tinkamai pagaminti patiekalą pagal jį. Todėl pateikiu savąją sprandinės armonikos versiją.

DSCF3385

Reikės:
maždaug 2kg kiaulienos sprandinės,
1 didelio pomidoro,
1/2 baklažano,
1 svogūno,
mocarelos sūrio su prieskoniais ( šiuo atveju tai buvo su meksikietiškais ),
200g fermentinio surio,
majonezo,
prieskonių - pipirai, šašlykų prieskoniai.
Sprandinę iš vakaro reikėtų pamarinuoti: įpjauti ne iki galo porcijomis ir aptepti majonezu, sumaišytu su šašlykų prieskoniais bei pipiriukais. Mėsą gerai įmasažuoti.
Pomidorą, baklažaną ir svogūną supjaustyti riekelėmis, abiejų rūšių sūrį taip pat. Į kiekvieną įpjovą dėti pomidoro, baklažano, svogūno griežinėlius. Galima kaitalioti dedant į vieną įpjovą pomidorą su svogūnu, į kitą baklažaną. Su sūriu taip pat pasielgti: sukaišioti į įpjovas.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje suvyniojus visą sprandinę į foliją ne mažiau nei valandą, tuomet atidengti ir dar kepti 30-40min.
Šia armonika vaišinosi 10 suaugusių žmonių.

DSCF3405
Skanaus.