Kiaulienos šonkauliai su glazūra
Mūsų šeima labai mėgsta grilintą maistą, bet esant karantinui negalime laisvai išsikepti mėsytės kaime. Todėl reikia suktis su orkaite. Per "Beatos virtuvę" kažkada rodė kaip pasigaminti puikius glazūruotus šonkaulius be jokio marinavimo ir ta idėja man labai patiko. Ją pritaikiau sau ir gavosi puikus patiekalas, kuris jau net keletą kartų buvo gardžiai valgomas.
Reikės:
1,5 kg kiaulienos šonkaulių,
1 v.š. maltos rūkytos paprikos,
1 v.š. druskos,
1 a.š. mėgstamų prieskonių ( be druskos ),
100 ml alaus,
150 ml barbekiu padažo,
1 a.š. rudojo cukraus.
Pirmiausia reikia nuo šonkaulių vidinės pusės nuimti plėvelę. Tai padaryti išmokau iš "Beatos virtuvės" : reikia popierinio rankšluosčio pagalba suimant už plėvės krašto, ją tiesiog "numauti".
Šonkaulius pagardinti druska, rūkyta paprika ir mėgstamais prieskoniais. Susukti į foliją, prieš tai šiek tiek alaus įpilant. Jeigu šonkaulių juosta ilga, ją reikėtų perpjauti per pusę ir kiekvieną dalį atskirai įvynioti į foliją su alumi. Kepti 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Pasiruošti galzūrą: likusį alų ( turėtų būti apie 70 ml ) pakaitinti su barbekiu padažu ir šaukšteliu rudojo cukraus. Tuomet foliją praskleisti ir šonkaulių mėsingąją dalį aptepti glazūra. Dėti į 170 laipsnių orkaitę ir kas 10 min. vėl aptepti kokius 3 - 4 kartus kartojant.
Skanaus.