Kepta nugarinė su bulvių kroketais
Dažnai pats paprasčiausias maistas būna pats gardžiausias ir maloniausiai nustebina. Taip atsitiko ir šį kartą. Nugarinę pamarinavusi jau buvau iš vakaro, tik dar nesugalvojau garnyro prie jos ir netikėtai akis užkliuvo už bulvių kroketų facebook"e Dalia's Home Foods puslapyje. Kadangi visus pagrindinius produktus turėjau, ėmiausi ruošimo.
Reikės:
1,5 kg kiaulienos nugarinės,
4 didelių skiltelių česnako,
1 svogūno,
4 didelių virtų su lupyne bulvių,
2 kiaušinių,
100 g fermentinio sūrio,
1 v.š. druskos ir dar žiupsnelio,
juodųjų pipirų,
1 v.š. maltos rūkytos paprikos,
4 v.š. džiuvėsėlių,
žiupsnelio Provanso žolelių mišinio.
Mėsą įtrinti druska, juodaisiais pipirais, 0,5 v.š. paprikos, ir smulkiai pjaustytomis dviejomis česnako skiltelėmis. Palikti šaldytuve nakčiai pasimarinuoti ir įgauti puikių skonių.
Virtas bulves smulkiai sutarkuoti, suberti tarkuotą fermentinį sūrį. Svogūną ir likusias 2 skilteles česnako susmulkinti ir pakepinti keptuvėje, kad suminkštėtų ir atskleistų savo aromatą. Sudėti į bulves. Kiaušinius lengvai paplakti ir supilti ant bulvių. Pagardinti druska, pipirais, Provanso žolelėmis. Viską gerai išminkyti. Formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir juos apvolioti džiuvėsėliuose, sumaišytuose su likusia malta rūkyta paprika.
Mėsą kepti 1,5 - 2 val. 180 laipsnių temperatūroje. Jeigu pastebite, kad viršus pradeda svilti, o mėsa dar neiškepusi, galite pridengti folija. Likus iki kepimo pabaigos 40 min. šalia mėsos sudėti kroketus ir kepti.
Skanaus.