Plikytų sausainių ir maskarponės tortas

Šį skanėstą nusižiūrėjau iš Maisto Klubo svetainės ir pagaminau Šv.Kalėdų stalui. Šis tortas pagaminamas labai greitai, yra gardus ir patiks kiekvienam.

IMG 6430

Reikės:

500 g plikytų sausainių,

500 ml plakamosios grietinėlės,

250 g maskarponės,

4 v.š. cukraus pudros,

0,5 citrinos žievelės,

0,5 citrinos sulčių,

2 v.š. želatinos,

4 v.š. vandens,

0,5 indelio Rududu.

Kiekvieną plikytą sausainį įpjauti per pusę ir įdaryti puse arbatinio šaukštelio Rududu. Puse sausainių iškloti tortinę. Želatiną išbrinkinti vandenyje ir pakaitinti, kad ištirptų. Grietinėlę išplakti, kai jau pradeda standėti, pamažu suberti cukraus pudrą. Dar paplakti. Sudėti maskarponę, citrinos žievelę ir sultis. Gerai permaišyti. Pamažu supilti atvėsusią želatiną. Pusę kremo sudėti ant sausainių. Tuomet dėti antrą sluoksnį plikytukų ir ant viršaus uždėti likusį kremą. Dėti į šaldytuvą nakčiai.

Skanaus.

26238270 1833063843431588 656724846 o