Tortas "Juodasis Miškas" su avietėmis

Kartais nutinka taip, kad dvi dienas skirtinguose prekybos centruose ieškai šaldytų vyšnių ir jų nerandi. Tuomet reikia greitai vieną produktą keisti kitu ir į pagalbą ateina avietės. Todėl čia mano improvizacija "Juodojo Miško" tema.

IMG 6346

Biskvitui reikės:

6 kiaušinių,

300g cukraus,

300g miltų,

200g sviesto,

3 v.š. kakavos,

1 v.š. grietine gesintos sodos.

Kremui reikės:

500ml grietinėlės,

100g cukraus.

Papildomai reikės:

aviečių ( vyšnių ),

cukraus sirupo biskvitų sulaistymui,

200g šokolado,

8 v.š. grietinėlės.

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltos masės. Sviestą ištirpinti ir šiek tiek pravėsusį įplakti į kiaušinių masę. Sudėti miltus, kakavą, gesintą sodą. Tešlą padalinti į dvi kepimo fomas ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 20-30 min. Atvėsiniti ir perpjauti per pusę. Galima naudoti visus keturis biskvitus, bet aš naudojau tik tris.

Kremui skirtą grietinėlę išplakti vis įberiant cukraus. Šokoladą su 8 v.š. grietinėlės pakaitinti vandens vonelėje ir šiek tiek atvėsinti.

Torto surinkimas: ant pirmo biskvito, prieš tai jį sulaisčius cukraus sirupu, dėti pusę grietinėlės masės ir užberti pusę turimų aviečių. Dėti antrą biskvitą, sulaistyti sirupu ir užpilti tirpintą šokoladą. Tuomet sudėti likusią grietinėlę ir uogas. Uždengti trečiu biskvitu, sulaistyti. Palikti šaldytuve per naktį. Puošti kaip norite.

Skanaus.

IMG 6368