Plikytos tešlos tortas su plikytu kremu bei persikais

Kartais būna taip, kad labai kažko nori, bet tingi nueiti po darbo į parduotuvę ir nusipirkti. Juk pasigaminti pačiai daug paprasčiau ir lengviau... Taip nutiko ir šį pirmadienį, kuomet važiuojant namo po darbo užsimaniau plikyto pyragėlio su kremu..mmm... Ir štai jau galiu džiaugtis rezultatu ir skanauti.

IMG 6695

Tešlai reikės:

5 kiaušinių,

250g miltu,

250g vandens,

100g sviesto,

žiupsnelio druskos ir cukraus.

Vandenį pagardinti druska ir cukrumi. Sudėti sviestą ir kaitinti kol sviestas ištirps ir mišinys užvirs. Tuomet suberti miltus ir maišyti, kol masė atlips nuo puodo sienelių ir sudarys rutulį. Šiek tiek praaušinti ir po vieną įmaišyti kiaušinius. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių. Į kepimo skardą tiesti kepimo popierių, ant jo nubrėžti pasirinkto dydžio apskritimą, ant jo tolygiai bus dedama tešla. Mano biskvitų skersmuo buvo 26cm. Tešlą padalinti į tris lygias dalis: bus trys plikytos tešlos biskvitai. Kepti apie 25-30min. Atvėsinti.

Kremui reikės:

300 ml pieno,

100 g cukraus,

2 kiaušinių,

30 g miltų,

50 g sviesto,

0,5 a.š. vanilinio cukraus,

konservuotų persikų.

Kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus gerai sumaišyti, pamažu pilti pieną ir maišyti iki vientisos masės. Kaitinti ant silpnos ugnies kol sutirštės vis pamaišant. Įmaišyti sviestą ir palikti atvėsti.

Ant biskvito tepti pusę plikyto kremo ir išdėlioti persiko riekeles. Uždengti kitu biskvitu ir pakartoti. Viršutinį biskvitą sulaistyti skysčiu nuo persikų.

Keletui valandų palikti vėsiai.

Skanaus.