Gaivus tortas su braškių želė ir konservuotais abrikosais

Motinos dienai visada darau du tortus: vieną savo mamai, kitą - vyro mamai. Todėl tenka pasukti galvelę ir nustebinti ne tik jas, bet ir save. Šis tortas gimė netikėtai, sujungus kelių tortų idėjas. Jis buvo skirtas mano mylimai mamytei.

11216146 898880153516633 1135003151 n

Reikės:

2 pokelių sausainių po 155g,

100g sviesto,

geros saujos migdolo drožlių,

250g maskarponės,

200ml plakamosios grietinėlės,

2 v.š. ( su kaupu ) želatinos,

120ml vandens,

500g šaldytų trintų braškių,

150g cukraus,

pusės citrinos sulčių,

mažos skardinės konservuotų abrikosų.

Iš anksto reikia pasiruošti torto pagrindą ir braškių želė sluoksnį. Sausainius susmulkinti maisto smulkintuvu iki trupinių. Sviestą išlydyti ir supilti ant trupinių, sudėti migdolų drožles ir viską gerai išmaišyti. Gerai suspaudžiant sudėti į formą. 1 su kaupu valgomą šaukštą želatinos išbrinkinti 60ml vandens, ją ištirpinti ir supilti į atvėsintas braškes. Į tokią pačią formą tiesti maistinę plėvelę ir supilti paruoštą želė. Atidėti šaltai. Pasiruošti kremą: išplakti grietinėlę ir atskirame inde maskarponę su cukrumi ir citrinos sultimis. Abi mases sujungti ir permaišyti. Supilti likusį šaukštą ištirpintos 60ml vandens želatinos, sudėti pjaustytus abrikosus ( keletą pasilikti papuošimui ). Įdėti 5-7min į šaldytuvą, kad kremas pradėtų stingti. Tuomet formuoti tortą: ant sausainių pagrindo dėti pusę kremo, gražiai išlyginti. Ant jo atsargiai uždėti braškių želė ir nuimti maistinę plėvelę. Galiausiai sudėti likusį kremą ir atidėti šaltai bent 4val, o geriausiai per naktį palikti šaldytuve. Puošti atidėtais abrikosais ir migdolo drožlėmis.

Skanaus.