Maskarponės sūrio tortas

Šis maskarponės sūrio tortas skoniu labai primena parduotuvėje pirktą panašų tortą, bet man yra skanesnis ir puresnis.

DSCF3924

Reikės:

2 pokelių sausainių po 155g,

100g sviesto,

100g graikinių riešutų,

300ml plakamosios grietinėlės,

250g maskarponės sūrio,

400g natūralaus jogurto,

150g cukraus,

2 v.š. želatinos,

60ml vandens,

250g braškių papuošimui,

migdolo drožlių papuošimui,

1 citrinos.

Sausainius susmulkinti iki miltų maisto smulkintuvu. Sviestą ištirpinti ir supilti ant sausainių miltų. Sudėti smulkintus graikinius riešutus. Viską sumaišyti ir paspaudžiant sudėti į formą. Atidėti šaltai. Maskarponės sūrį išplakti su natūraliu jogurtu ir cukrumi. Įtarkuoti citrinos žievelę ir išspausti pusės citrinos sultis. Želatiną ištirpinti vandenyje, supilti į maskarponės ir jogurto kremą. Atidėti į šaldytuvą, kol iki standumo plakame grietinėlę. Sujungti abi mases. Visą kremą sudėti ant sausainių pagrindo ir atidėti nakčiai į šaldytuvą. Puošti braškėmis ir migdolo drožlėmis.

Skanaus.

DSCF3929