Maskarponės sūrio tortas
- Informacija
- Kategorija: Tortai
- Paskelbta: Antradienis, 2015 gegužės 05 16:19
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 3150
Šis maskarponės sūrio tortas skoniu labai primena parduotuvėje pirktą panašų tortą, bet man yra skanesnis ir puresnis.
Reikės:
2 pokelių sausainių po 155g,
100g sviesto,
100g graikinių riešutų,
300ml plakamosios grietinėlės,
250g maskarponės sūrio,
400g natūralaus jogurto,
150g cukraus,
2 v.š. želatinos,
60ml vandens,
250g braškių papuošimui,
migdolo drožlių papuošimui,
1 citrinos.
Sausainius susmulkinti iki miltų maisto smulkintuvu. Sviestą ištirpinti ir supilti ant sausainių miltų. Sudėti smulkintus graikinius riešutus. Viską sumaišyti ir paspaudžiant sudėti į formą. Atidėti šaltai. Maskarponės sūrį išplakti su natūraliu jogurtu ir cukrumi. Įtarkuoti citrinos žievelę ir išspausti pusės citrinos sultis. Želatiną ištirpinti vandenyje, supilti į maskarponės ir jogurto kremą. Atidėti į šaldytuvą, kol iki standumo plakame grietinėlę. Sujungti abi mases. Visą kremą sudėti ant sausainių pagrindo ir atidėti nakčiai į šaldytuvą. Puošti braškėmis ir migdolo drožlėmis.
Skanaus.