Tortas su persikais MAMAI

Prieš keletą metų kepiau Rafaelo tortą. Jis buvo skanus, bet labai saldus ir kažkaip nebegrįžau prie jo, kol... neperskaičiau http://skanusrp.blogspot.com/ kaip jį galima pakeisti. O ir mano mamai jis pasirodė būsiąs gardus jos gimimo dienai. Tad aš ėmiausi darbo.

DSCF3872

Biskvitui reikės:

5 kiaušinių,

200g cukraus,

230g miltų,

1 a.š. kepimo miltelių,

3 v.š. aliejaus,

1 a.š. vanilinio cukraus.

Kremui reikės:

200g sviesto,

1 indelio saldinto kondensuoto pieno,

400 ml grietinėlės,

citrinos,

1 didelio indelio konservuotų persikų.

Biskvito ruošimas: kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi labai gerai išplakti. Masė net pabala. Tuomet plakant supilti aliejų, persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45min. Atvėsinti ir perpjauti į 4 dalis.

Kremui skirtą grietinėlę išplakti iki standumo ir atidėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išplakti su kondensuotu pienu, taip pat atidėti į šaldytuvą. Praėjus pusvalandžiui, abi mases sujungti (keletą šaukštų sviestinio kremo atidėti torto glaistymui ) ir paskaninti citrinos sultimis iki norimo skonio. Persikus supjaustyti plonomis riekelėmis.

Torto surinkimas: pirmąjį biskvitą sulaistyti skysčiu nuo konservuotų persikų. Ant jo dėti keletą šaukštų kremo, paskirstyti po visą biskvitą. Tuomet sudėti trečdalį persikų, ant jų - keletą šaukštų kremo. Taip sluoksniuoti dar du kartus, kaskart sulaistant biskvitus. Viršutinis sluosksnis turi būti biskvito. Dėti nakvoti į šaldytuvą. Tuomet aptepti atidėtu sviestiniu kremu ir dengti pastilažu arba puošti kaip tik širdis geidžia.

Skanaus.

DSCF3891