Varškės ir aguonų pyragas

Pirmą kartą šio pyrago paragavau jau buvusioje darbovietėje per vienus pietus. Skonis buvo dieviškas... Todėl gerai paieškojusi interneto platybėse, radau kažką panašaus į ragautą pyragą. Todėl Jums pateikiu savąją varškės ir aguonų pyrago versiją.

DSCF3761

Trupininei tešlai reikės:

500g miltų,

1 a.š. kepimo miltelių,

2 trynių,

200g cukraus,

200g šalto sviesto.

Varškės masei reikės:

800g varškės,

3 kiaušinių,

200g cukraus,

1 a.š. vanilinio cukraus,

citrinos,

3 v.š. aliejaus,

3 v.š. krakmolo.

Aguonų masei reikės:

200g aguonų,

3 kupinų šaukštų medaus,

2 baltymų.

Trupininei tešlai skirtus sausus produktus sumaišyti, įtarkuoti šaltą sveistą ir supilti trynius. Viską sutrinti pirštais iki trupinių.

Varškę ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumis. Įmušti tris kiaušinius, suberti krakmolą bei supilti aliejų. Citrinos sultis išspausti ir supilti į varškę. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 3 kartus permalti mėsmale. Sudėti medų ir iki standžiu putų išplaktus baltymus. Išmaišyti.

Formuoti pyragą. Truputį daugiau nei pusę trupinių suberti į kepimo skardą padarant bortelius. Aš naudojau apvalią 25cm skersmens formą. Ant trupinių gražiai sudėti aguonų ir medaus masę. Ant jų sudėti varškę. Viršų uždengti likusia trupinine tešla ir apibarstyti migdolų drožlėmis. Kepti įkaitintoje iki 180laipsnių orkaitėje apie 40 min.

Skanaus.