Šokoladinis maskarponės ir rikotos pyragas

Šiam pyragui nereikia daug ingredientų, bet jie visi yra turtingo skonio. Šokoladas susipina su maskarponės ir rikotos sūrių švelnumu, kurį papildo citrinos žievelės ir sulčių gaiva.

DSCF3757

Trapiai tešlai reikės:

200g kambario temperatūros sviesto,

200g miltų,

100g cukraus.

Įdarui reikės:

200g juodojo šokolado,

100g pieniško šokolado,

250g rikotos sūrio,

250g maskarponės sūrio,

1 citrinos,

2 v.š. cukraus,

1 a.š. vanilinio cukraus.

Iš trapiai tešlai skirtų produktų išminkyti vientisą tešlos gumulėlį ir atidėti į šaldytuvą, kol gaminsite pyrago įdarą.

Citriną labai gerai nuplauti karštu vandeniu. Nutarkuoti žievelę, išspausti sultis. Rikotos ir maskarponės sūrius sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilti citrinos sultis ir žievelę. Šokoladus ištirpinti karšto vandens vonelėje. Sukrėsti į sūrių masę ir gerai mentele permaišyti. Iš šaldytuvo ištraukti tešlą ir ja iškloti norimos kepimo formos dugną bei šonus. Supilti įdarą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40min.

Valgyti atvėsintą šaldytuve.

Skanaus.