Bulvių krepšeliai su silke
- Informacija
- Kategorija: Žuvis
- Paskelbta: Antradienis, 2019 sausio 08 18:03
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1590
Šis patiekalas idealiai tiko Šv.Kūčių stalui, bet taip pat puikiai tinka bet kokiai šventei. Silkę naudojau marinuotą su kava, kuri buvo šios žiemos atradimas, bet galima naudoti bet kurią Jūsų mėgstamą silkę.
Reikės:
4 bulvių,
1 virto arba kepto burokėlio,
100 g pievagrybių,
2 silkės filė,
1 v.š balzaminio kremo,
druskos, pipirų.
Bulves sutarkuoti per burokinę tarką ir pagardinti druska bei pipirais. Dėti į keksiukų formeles suformuojant šonus ir įdubimą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. kol gražiai apskrus. Atvėsinti. Per tą laiką, burokėlį supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su kepintais pievagrybiais, pagardinti šaukštu balzaminio kremo ir jeigu reikia druska bei pipirais.
Į atvėsusius bulvių krepšelius dėti po šaukštelį burokėlių pagardo ir keletą gabalėlių silkės, kuri buvo marinuota su kava.
Skanaus.