Tilapijos filė su migdolų plutele

Vis pasižadu sau, kad valgysime daugiau žuvies, tik ... ne visada pavyksta išpildyti šį norą. Bet aš stengiuosi, nors mano vyras nėra didelis žuvies, išskyrus rūkytą, mėgėjas. Šitaip paruošta žuvis tikrai įgauna naujo skonio ir patiko net ir jam.

IMG 4279

Reikės:

4 gabalėllių tilapijos filė,

1 kiaušinio,

0,5 laimo citrinos,

druskos,

juodųjų pipirų,

2 v.š. maltų džiuvėsėlių,

1 v.š. miltų,

2 v.š. migdolo drožlių.

Žuvies filė, geriausiai iš vakaro, paskaninti druska, pipirais, tarkuota laimo žievele bei sultimis ir palikti pasimarinuoti. Laimą šį kartą naudojau vietoj citrinos ir išgavau šiek tiek kitokį skonį bei aromatą. Tikrai rekomenduoju šiuos du citrusus karts nuo karto sukeisti vietomis. Kiaušinį išplakti, džiuvėsėlius sumaišyti su migdolo drožlėmis. Žuvies gabaliukus pirmiausia merkti į miltus, tada į kiaušinį ir džiuvėsėlius. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. Galima kepti ir ant keptuvės.

Skanaus.