Marinuoti pievagrybiai

Aš labai mėgstu grybus: ir keptus, ir marinuotus, ir visokius kitokius… Tad kartais marinuoju pievagrybius. Skonis kaip pirktinių ir net geresnis.

DSCF3359

Reikės:
1kg pievagrybių,
1/2 stiklinės 6proc. acto ( gali būti vyno actas ),
1/2 stiklinės aliejaus,
2 stiklinės vandens,
3 a.š. cukraus,
3 a.š. druskos,
1 česnako skiltelės,
1 nedidelio svogūnėlio,
pipirų, lauro lapų.
Pievagrybius nuvalyti, jeigu reikia nuplauti. Sumaišyti actą, vandenį, aliejų, druską, cukrų, pipirus ir lauro lapelius. Viską gerai išmaišyti ir užpilti pievagrybius. Uždengus užvirti ir tuomet pavirti apie 5 min. Įmesti smulkintą česnaką ir svogūną ir dar pavirti 1min. Atvėsinti ir skanauti.
Labai gerai dera kaip garnyras prie mėsos arba galima naudoti įvairioms mišrainėms.

DSCF3361


Skanaus.