Salotos su tvorele

Šias salotas esame pamėgę visa šeimyna. Kiekvieną kartą skirtingai papuošiant galima sukurti kitokį vaizdą. Papildomi ingredientai suteikia papildomo skonio.

Reikės:

1 puselės virtos krūtinėlės,

100g dž. slyvų,

200g pievagrybių,

1 svogūno,

200g korėjietiškų morkų,

150g sūrio,

3 virtų kiaušinių,

majonezo,

pakuotės sūrių lazdelių,

keleto marinuotų kelmučių, 

petražolių.

Smulkintus pievagrybius apkepinti su svogūnu. Atvėsinti. Virtą krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais, sūrį smulkiai sutarkuoti. Kiaušinius smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Slyvas pasmulkinti. Sluoksniuoti salotas naudojant žiedą: sudėti vištieną, aptepti majonezu, suberti keptus pievagrybius ir slyvas, aptepti majonezu, sudėti korėjietiškas morkas ir smulkintus kiaušinius. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Palikti keletai valandų šaldytuve, kad pastovėtų. Tuomet kraštus šiek tiek aptepti majonezu ir gražiai statyti sūrias lazdeles. Papuošti kelmučiais ir petražolėmis.

Skanaus

20241225 130106