Sluoksniuotos salotos "BERŽAS"

Taip papuošti galima bet kurias sluoksniuotas salotas, bet siūlau išbandyti ir manąjį salotų receptą su virta kiauliena.

IMG 9911

Reikės:

300 g virtos kiaulienos ( aš naudojau - nugarinę ),

2 agurkų,

200 g pievagrybių,

1 didesnio svogūno,

150 g fermentinio sūrio,

majonezo,

druskos, pipirų,

papuošimui - svogūno laiškų, salotos, 2 pievagrybių, majonezo, šiek tiek sojos padažo.

Kiaulieną supjaustyti juostelėmis. Kadangi virdama mėsą, pagardinau prieskoniais, papildomai išvirtos mėsos neprieskoniavau. Agurkus taip pat supjaustyti juostelėmis, sūrį sutarkuoti per burokinę tarką. Pievagrybius susmulkinti ir iškepti pagardinus druska bei pipirais. Svogūną taip pat susmulkinus iškepti. Atvėsinti daržoves. Salotas sluoksniuoti sekančiai: virta kiauliena - majonezas - agurkai - majonezas - pievagrybiai - svogūnai - majonezas - sūris. Palaikyti keletą valandų šaldytuve, kad skoniai susipintų. 

Puošimui pievagrybius perpjauti riekelėmis ir jas apkepti. Svogūnų laiškus susmulkinti, pasiliekant keletą stiebelių sveikų. Majonezo pagalba formuoti "medžio kamieną", daryti "vainiką" iš laiškų. "Beržo" rievėms galima naudoti ir juodasias alyvuoges, bet kadangi jų neturėjau, puikiai paimprovizavau su sojos padažu ir mediniu smeigtuku.

Skanaus.