Burokėlių ir avinžirnių mišrainė

Kepti burokėliai savyje turi daugiau skonio nei virti, todėl šventėms juos kepiau orkaitėje, o neviriau. Tereikia gerai nuplauti burokėlį ir susukti į foliją. Kepti reikėtų 180 laipsnių orkaitėje iki valandos, priklausomai nuo daržovių dydžio.

IMG 6404

Reikės:

4 orkaitėje keptų burokėlių,

2 skardinių konservuotų avinžirnių,

2 svogūnų,

100 g dž.slyvų,

1 v.š. garstyčių,

5 v.š. aliejaus,

druskos, juodųjų pipirų.

Svogūnus supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje. Atvėsinti. Burokėlius supjaustyti kubeliais, slyvas juostelėmis. Viską sumaišyti, pagardinti druska bei pipirais.

Skanaus.