Burokėlių ir avinžirnių mišrainė
- Informacija
- Kategorija: Salotos
- Paskelbta: Pirmadienis, 2018 sausio 01 16:31
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1953
Kepti burokėliai savyje turi daugiau skonio nei virti, todėl šventėms juos kepiau orkaitėje, o neviriau. Tereikia gerai nuplauti burokėlį ir susukti į foliją. Kepti reikėtų 180 laipsnių orkaitėje iki valandos, priklausomai nuo daržovių dydžio.
Reikės:
4 orkaitėje keptų burokėlių,
2 skardinių konservuotų avinžirnių,
2 svogūnų,
100 g dž.slyvų,
1 v.š. garstyčių,
5 v.š. aliejaus,
druskos, juodųjų pipirų.
Svogūnus supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje. Atvėsinti. Burokėlius supjaustyti kubeliais, slyvas juostelėmis. Viską sumaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Skanaus.