Varškės apkepas

Mano vyras tiesiog dievina varškės apkepą, todėl nusprendžiau vėl jį pagaminti. Naudojau tokią beveik kreminę varškę, tad pats apkepas labiau priminė purų sniegą ir buvo lengvutis, lengvutis.

DSCF3295

Reikės:
1kg varškės,
2 kiaušinių,
cukraus - kokio saldumo apkepo norite, tiek ir dėkite jo,
5 v.š. manų kruopų,
3 v.š. džiuvėsėlių,
5-6 v.š. pieno,
1/2 a.š. vanilinio cukraus.
Manų kruopas užpilti pienu, kad išbrinktų. Varškę gerai ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmušti kiaušinius. Supilti išbrinkusias manų kruopas ir visą masę patirštinti 2 v.š. džiuvėsėlių. Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite 1 v.š. džiuvėsėlių. Supilkite varškės masę ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 45min.
Mes valgėme su grietine ir mėlynių uogiene.
Skanaus.

DSCF3298