Tobula pica

Ilgai ieškojau ir bandžiau įvairius picos pagrindo receptus, kol radau Džeimio Oliverio tobuląjį receptą. Jis traškus, puikiai iškyla ir skonis beveik toks kaip picerijoje keptos picos. O ant viršaus galima dėti ką tik nori ir ką tuo metu turi po ranka...

Picos pagrindui reikės:

500g miltų,

7g sausų mielių,

2 v.š. alyvuogių aliejaus,

1/2 v.š. cukraus,

1/2 v.š. druskos,

320ml šilto vandens.

Miltus sumaišyti su druska. Miltuose padaryti duobutę ir į ją supilti aliejų, cukrų, mieles ir kelis šaukštus šilto vandens. Palikti 5 min. kol mielės suaktyvės ir suputos. Tuomet supilti likusį vandenį ir užminkyti elastingą tešlą. Palikti pakilti apie valandą. O tuomet iškočiojus leisti pasireikšti Jūsų vaizduotei ir skanauti tikrai gardžios picos. Kepti reikia kol išsilydos sūris ir iškepa tešla, o tai trunka apie 30min.

Skanaus.

P1040005

P2010002

P3070010