Aguonų pyragas pagal Beatą

Šį pyragą daugelis išbandė, todėl nutariau neatsilikti ir aš. Žiauriai skanus, sotus ir mielai ragaujamas visų šeimos narių.

DSCF3629

Reikės:

300g aguonų,

7 kiaušinių,

200g cukraus ( originaliame recepte 400g ),

200g maltų migdolų,

1 a.š. cinamono,

sviesto formos ištepimui.

Užpilui reikės:

200ml riebios grietinėlės,

100g rudojo cukraus,

60g sviesto, 

100g migdolų drožlių.

Aguonas iš vakaro užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti. Kitą dieną kelis kartus permalti mėsmale, prieš tai gerai nuvarvinus vandenį. Kiaušinių trynius gerai išplakti su cukrumi iki kol pasidarys balta tąsi masė. Į trynius suberti maltas aguonas ir maltus migdolus, paskaninti cinamonu. Baltymus išplakti iki standžių putų ir pamažu dedant po šaukštą įmaišyti į trynių ir aguonų masę. Kepimo formos šonus gerai patepti sviestu. Supilti tešlą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50min.

Užpilą reikia pradėti gaminti iki pyrago kepimo pabaigos likus maždaug 20min. Į puodą supilti grietinėlę, suberti cukrų, sudėti sviestą ir kaitinti. Pavirus apie 15min. visa masė pradeda tirštėti ir priminti kondensuotą pieną. Visą užpilo gaminimo laiką reikėtų pamažu maišyti mišinį.

Ištraukus pyragą iš orkaitės, lėtai užpilti užpilą ir mediniu iešmeliu atsargiai subadyti pyragą, kad užpilas prasiskverbtų į vidų. Kai pyragas atvėsta, viršų apibarstyti migdolų drožlėmsi ir patiekti.

Skanaus.

DSCF3635