Panna cotta

Šį kartą tai buvo Valentino dienos desertas, bet šiltuoju metų laiku juo pasimėgaujame dažniau. Man patinka, kai panna cotta nebūna labai kieta, ji turi būti tokia kreminė, riebi…

P2150006

Reikės:
400ml pieno,
300ml 36% grietinėlės,
100ml vandens,
15g želatinos,
100g cukraus,
vanilinio cukraus ( nors idealiausia vanilės ankštis ),
mėgstamų uogų ( vasarą ) arba uogienės ( žiemą ).
Želatiną išbrinkinti vandenyje. Pieną su grietinėle sumaišyti, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir virti iki užvirimo, bet neleisti užvirti. Sudėti išbrinkintą želatiną ir galiausiai perkošti per sietelį, kad neliktų jokių gumulėlių. Išpilstyti į taures ar kokius kitokius indelius ir atšaldyti šaldytuve. Aš palieku per naktį. Tuomet ant viršaus uždėti ar trintų uogų, ar kokios uogienės. Aš turėjau aviečių su mėtomis uogienės, kuri labai maloniai vėsino gomurį.

Skanaus.