Prancūziški pyragėliai - Canneles
- Informacija
- Kategorija: Kiti
- Paskelbta: Pirmadienis, 2014 birželio 02 12:21
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2654
Viskas prasidėjo nuo to, kad mano mama nupirko kelias Canneles paragauti ir skonis taip pakerėjo mane, kad nusprendžiau pati jų išsikepti. Paieškojusi receptuko, ėmiausi darbo. Rezultatas tikrai nenuvylė, ir žinau, jog kepsiu jas tikrai dar ne kartą. Pats pyragėlis saldus, drėgnas, traškia karamelizuota plutele…mmmm… tiesiog puikus.
Reikės:
500 ml pieno,
60g sviesto,
150g miltų,
200g cukraus,
2 kaiušinių,
2 trynių,
1 a.š. vanilinio cukraus,
šiek tiek tarkuots apelsino žievelės ( nebūtinai ).
Pieną su sviestu ir vaniliniu cukrumi pakaitinti iki virimo ir nuimti nuo ugnies. miltus sumaišyti su cukrumi ir užpilti karštu pienu. Maišant masę atvėsinti, įmušti kiaušinius bei trynius. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Indą uždengti plėvele ir parai pastatyti į šaldytuvą, kad visi skoniai subręstų.
Į keksiukų formeles pridėti tešlos 2/3 ir kepti 180 laipsnių orkiatėje 45 - 50 min.
Skanaus.