Silkės ir burokėlių suktinukai
- Informacija
- Kategorija: Žuvis
- Paskelbta: Antradienis, 2020 liepos 21 10:32
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1269
Šiuos silkės ir burokėlių suktinukus galima vadinti silkės su kailiniais pusbroliu, nes skoniu jie šiek tiek artimi. Pateikimas jau visiškai kitoks ir tikrai gali paįvairinti Jūsų šventinį stalą.
Reikės:
1 burokėlio,
3 kiaušinių,
80 g krakmolo,
1 v.š. aliejaus,
druskos,
200 g kreminio sūrio ( su žolelėmis ar be nieko ),
mažų marinuotų agurkėlių,
2 puselių silkės filė.
Burokėlį smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su tryniais, supilti aliejų ir suberti krakmolą. Baltymus išplakti su šiek tiek druskos ir pamažu įmaišyti į burokėlių masę. Visą masę supilti ant silikoninio kepimo kilimėlio, išlyginti ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 15 min. Iškeptą biskvitą atvėsinti ir sutepti kreminiu sūreliu, išdėlioti išilgai supjaustytą silkės filė ir susukti į ritinėlį. Kelioms valandoms statyti į šaldytuvą. Tuomet supjaustyti ir ant kiekvienos riekelės dėti per pusė perpjautą marinuotą agurkėlį.
Skanaus.