Bandelės su špinatų įdaru

Karts nuo karto nusiperku bandelių su špinatų įdaru, bet pastaruoju metu jos pradėjo man nebepatikti : tai per mažai įdaro, tai jis beskonis, tai pačios bandelės per daug sukepę... O čia kaip tik tėtis iš kaimo parvežė špinatų! Nieko kito neliko, tik pačiai šių skanių ir greitų bandelių pasigaminti.

P7030007

Reikės:

bemielės sluoksniuotos tešlos,

žalių špinatų ( galima naudoti ir šaldytus ),

2 didesnių skiltelių česnako,

druskos,

pipirų,

fermentinio sūrio,

kiaušinio aptepimui,

sezamo sėklų.

Pirmiausia reikia pasigaminti įdarą: špinatus truputį pasmulkinti ir dėti į keptuvę su trupučiu sviesto. 5min. patroškinti, įspausti česnaką, pagardinti druska ir pipirais. Sūrį sutarkuoti ir suberti į atvėsusius špinatus. Ant tešlos lapelio ( aš naudoju pakuotę, kurioje yra 6 lapeliai ) per vidurį išilgai dėti įdaro, vieną kraštą aptepti kiaušinio plakiniu ir susukti į ritinėlį. Supjaustyti norimo dydžio. Man iš vieno lapelio gavosi 7 mažos dailios bandelės. Jas aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30min.

Skanaus.

P.S. vienas žmogus šias bandeles pavadino narkotikais, nes labai sunku nuo jų atsiplėšti :)

P7030008