Įdaryti kiaušiniai

Aš labai mėgstu kiaušinius. Visokius… Keptus, virtus, įdarytus… Savaitgalis dažnai prasideda jų patiekalu, o šventės neišsiverčia be įdarytų kiaušinių. Nieko nenustebinsiu tokiu patiekalu, bet… gal kažkas kiaušinius primiršo ir aš jiems priminsiu kaip skanu juos valgyti.

DSCF3391

Reikės:
6 kietai virtų kiaušinių.
Įdarus gaminau dviejų rūšių: vieni su lašiša, kiti su pievagrybiais.
Lašišos įdarui reikės:
gabalėlis rūkytos lašišos,
3 kiaušinių trynių,
saujelės smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio,
2 v.š. majonezo,
pipirų.
Viską sumesti į smulkintuvą ir išsukti iki vientisos masės, kuria konditerinio švirkšto pagalba įdaryti kiaušinio baltymą.


Pievagrybių įdarui reikės:
200g pievagrybių,
1 svogūno,
3 kiaušinių trynių,
2 v.š. majonezo,
druskos, pipirų.
Pievagrybius susmulkinti ir pakepinti nedideliame kiekyje aliejaus su pjaustytu svogūnu. Pagardinti druska bei pipirais. Atvėsinti. Masę sukrėsti į smulkintuvą, pagardinti majonezu ir susmulkinti. Konditerinio švirkšto pagalba įdaryti kiaušinio baltymus.


Skanaus.