Sumuštinių tortas
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Penktadienis, 2021 spalio 22 12:40
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 416
Karts nuo karto akis užkliūdavo už įvairių sumuštinių tortų, bet nebuvo progos tai išbandyti. Bet toji proga kažkada ėmė ir atsirado. Šį kartą improvizavau jūros gėrybių tema, bet pertepimai gali būti patys įvairiausi. Naudojau 16cm skersmens formą. Tai yra sotus užkandis, kurio užtenka vieno gabalėlio. Gražiai papuoš Jūsų šventinį stalą ir pamalonins ragautojus.
Reikės :
2 indelių po 200g tepamo sūrelio su žalumynais,
1 indelio po 200g tepamo varškės sūrelio be priedų ( aptepimui ),
200g plakamosios grietinėlės,
250g krevečių,
200 g špinatų,
2 virtų kiaušinių,
2 v.š. majonezo,,
200g keptos lašišos ( galima naudoti ir rūkytą, sūdytą ),
1,5 kepaliuko baltos forminės duonos,
papuošimui - svogūno laiškų, krapų, vyšninių pomidoriukų, rūkytų krevečių ( nebūtinai )
Nuo forminės duonos nupjauti plutą ir iškloti pirmą sluoksnį - pagrindą. Krevetes apkepinti, pagardinti mėgstamais prieskoniais, atvėsus pasmulkinti ir sumaišyti su 200g tepamo sūrelio su žalumynais. Šį įdarą dėti ant duonos pagrindo, gerai paspausti ir paskirstyti tolygiai. Vėl dėti duonos sluoksnį. Sekantis įdaras bus iš lengvai apkeptų špinatų, tarkuotų virtų kiaušinių ir dviejų šaukštų majonezo. Vėl duonos sluoksnis ir tada kepta lašiša, sumaišyta su likusiu žolelių sūreliu. Paskutinis sluoksnis yra vėl duona. Reikėtų palikti vėsiai bent 4 val arba per naktį.
Aptepimui grietinėlę gerai išplakti ir sumaišyti su varškės sūreliu be priedų. Padengti visą tortą. Tuomet papuošti kaip jau sugalvosite.
Skanaus.