Slyvų čatnis

Netikėtai iš kolegės gavau slyvų ir supratau, kad taip paprastai mano šeima jų nesuvalgys. Tiesiog nespėsime suvalgyti, o laukti kol suges, tikrai nesinorėjo. Ir kaip tik Beata viešojoje erdvėje pasidalino slyvų čatniu! Ne visus ingredientus turėjau, todėl paimprovizavau ir pagaminau Beatos įkvėptą slyvų padažą savaip. Gavosi puikus padažas - čatnis, kurį skanavome su kepsniais, vėliau su šalta virta mėsyte. Jis puikiai tinka net ir prie kepto kiaušinio.

20200816 114706

Reikės: 

1,5 kg slyvų,

500 g rudojo cukraus,

2 v.š. čili pipiro skiedrelių,

2 skiltelės česnako,

1 v.š. maltų juodųjų pipirų,

1 v.š druskos,

2 v.š. aliejaus,

1 v.š. prieskonių chmeli suneli,

180 ml baltojo vyno acto,

150 ml vandens.

Slyvas užpilti vandeniu ir patroškinti kol suminkštės ir lengvai atsiskirs nuo kauliukų. Per tą laiką keptuvėje su 2 v.š. aliejaus pakepinti čili pipiro skiedreles, smulkintą česnaką, juoduosius pipirus, druską, chmeli suneli. Užpilti baltojo vyno acto, šiek tiek pakaitinti. Slyvas pertrinti per sietelį ir pašalinti kauliukus. Grąžinti į puodą, supilti keptuvės turinį su prieskoniais ir suberti rudąjį cukrų. Kaitinti ant lėtos ugnies karts nuo karto pamaišant apie 1 val. Atvėsinti ir supilti į indelį.

Skanaus.