Slyvų čatnis
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Antradienis, 2020 rugpjūčio 18 20:34
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1205
Netikėtai iš kolegės gavau slyvų ir supratau, kad taip paprastai mano šeima jų nesuvalgys. Tiesiog nespėsime suvalgyti, o laukti kol suges, tikrai nesinorėjo. Ir kaip tik Beata viešojoje erdvėje pasidalino slyvų čatniu! Ne visus ingredientus turėjau, todėl paimprovizavau ir pagaminau Beatos įkvėptą slyvų padažą savaip. Gavosi puikus padažas - čatnis, kurį skanavome su kepsniais, vėliau su šalta virta mėsyte. Jis puikiai tinka net ir prie kepto kiaušinio.
Reikės:
1,5 kg slyvų,
500 g rudojo cukraus,
2 v.š. čili pipiro skiedrelių,
2 skiltelės česnako,
1 v.š. maltų juodųjų pipirų,
1 v.š druskos,
2 v.š. aliejaus,
1 v.š. prieskonių chmeli suneli,
180 ml baltojo vyno acto,
150 ml vandens.
Slyvas užpilti vandeniu ir patroškinti kol suminkštės ir lengvai atsiskirs nuo kauliukų. Per tą laiką keptuvėje su 2 v.š. aliejaus pakepinti čili pipiro skiedreles, smulkintą česnaką, juoduosius pipirus, druską, chmeli suneli. Užpilti baltojo vyno acto, šiek tiek pakaitinti. Slyvas pertrinti per sietelį ir pašalinti kauliukus. Grąžinti į puodą, supilti keptuvės turinį su prieskoniais ir suberti rudąjį cukrų. Kaitinti ant lėtos ugnies karts nuo karto pamaišant apie 1 val. Atvėsinti ir supilti į indelį.
Skanaus.