Jorkšyro pudingai
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Šeštadienis, 2018 sausio 06 10:25
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1875
Puikus ir greitas pusryčių patiekalas, jei tik pasiruošite tešlą iš vakaro. Įdarui galite naudoti savo mėgstamus įdarus: nuo saldžių iki sūrių, nes pats pudingas nėra nei sūrus, nei saldus.
Reikės:
2 kiaušinių,
200 ml pieno,
125 g miltų,
0,5 a.š. cukraus,
žiupsnis druskos,
20 g sviesto.
Iš visų ingredientų, išskyrus sviestą, suplakti tešlą ir atidėti šaltai per naktį. Ryte į keksiukų formeles, aš naudoju metalines, įdėti po mažą gabaliuką sviesto ir įdėti keletui minučių į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tuomet ištraukti ir greitai supilstyti tešlą. Pripildyti maždaug 2/3 formelės. Kepti 220 laipsnių orkaitėje 15 min., paskui 5 min. vėsinti neatidarius durelių.
Įdaryti savo mėgstamu įdaru. Šį kartą valgėme rūkytos skumbrės užtepėlę.
Jai reikės:
0,5 rūkytos skumbrės,
4 mažų agurkėlių,
2 trynių,
1 a.š. garstyčių,
1 v.š. majonezo.
Agurkėlius smulkiai supjaustyti, skumbrę nukaulinti ir išdalinti gabalėliais. Trynius susmulkinti. Galima naudoti ir visą kiaušinį. Mūsų mažoji valgo tik baltymus, tai dažnai po pusryčių lieką 2 tryniai, todėl šį kartą buvo panaudoti jie. Pagardinti garstyčiomis bei majonezu ir gardžiai tepti ant pudingų ir valgyti.
Skanaus.