Lipnūs pikantiški sparneliai

Visi mėgsta paukštieną, o ypaš tuomet, kai galima valgyti rankomis. Juk nėra nieko smagiau, kaip imti gabalėlį mėsos su kaulu ir mėgautis, o paskui nulaižyti visus pirštus.

IMG 3457

Reikės:

1,5 kg sparnelių,

2 v.š. ryžių acto,

3 v.š. medaus,

3 v.š. pomidorų padažo,

2 v.š. sojos padažo,

3 didelių skiltelių česnako,

1 nedidelio čili pipiro,

0,5 a.š. druskos.

Česnaką smulkiai supjaustyti, aš jį dažnai tiesiog sutarkuoju. Iš visų ingredientų padaryti marinatą ir sparnelius jame palikti per naktį. Sparnelius išimti iš marinato, sudėti į kepimo skardą ir kepti 20 min. Likusį marinatą pakaitinti, kad sutirštėtų. Sparnelius aptepti marinatu ir dar kepti apie 20-25 min. Galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus.

Skanaus.