Lipnūs pikantiški sparneliai
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Penktadienis, 2016 rugsėjo 30 20:01
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1904
Visi mėgsta paukštieną, o ypaš tuomet, kai galima valgyti rankomis. Juk nėra nieko smagiau, kaip imti gabalėlį mėsos su kaulu ir mėgautis, o paskui nulaižyti visus pirštus.
Reikės:
1,5 kg sparnelių,
2 v.š. ryžių acto,
3 v.š. medaus,
3 v.š. pomidorų padažo,
2 v.š. sojos padažo,
3 didelių skiltelių česnako,
1 nedidelio čili pipiro,
0,5 a.š. druskos.
Česnaką smulkiai supjaustyti, aš jį dažnai tiesiog sutarkuoju. Iš visų ingredientų padaryti marinatą ir sparnelius jame palikti per naktį. Sparnelius išimti iš marinato, sudėti į kepimo skardą ir kepti 20 min. Likusį marinatą pakaitinti, kad sutirštėtų. Sparnelius aptepti marinatu ir dar kepti apie 20-25 min. Galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus.
Skanaus.