Sūrio rutuliukai su paslaptimi
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Sekmadienis, 2016 rugsėjo 25 19:47
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2317
Kas mėgsta skonius saldu - sūru,tam šis užkandukas puikiai patiks. Dedi į burną sūrio rutuliuką ir... pajauti ne tik jį, bet ir viduje esančią vynuogę, kuri puikiai dera su sūriu.
Reikės:
150 g tepamo sūrelio,
100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio,
vynuogių,
džiovintų spanguolių,
džiovintų svogūno laiškų.
Lydytą sūrelį sumaišyti su tarkuotu sūriu. Pastarojo kiekis gali keistis, priklausomai nuo lydyto sūrelio konsistencijos: jeigu jis skystesnis, fermentinio sūrio gali reikėti ir šiek tiek daugiau. Sūrių masės imti drėgnomis rankomis maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Į vidų dėti vynuogę ir gražiai ją paslėpti. Apvolioti džiovintose spanguolėse arba džiovintuose svogūno laiškuose. Apvolioti taip pat galima sezamo sėklose, aguonose. Dėti porai valandų į šaldytuvą ir skanauti.
Skanaus.