Sūrio rutuliukai su paslaptimi

Kas mėgsta skonius saldu - sūru,tam šis užkandukas puikiai patiks. Dedi į burną sūrio rutuliuką ir... pajauti ne tik jį, bet ir viduje esančią vynuogę, kuri puikiai dera su sūriu.

IMG 3450

Reikės:

150 g tepamo sūrelio,

100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio,

vynuogių,

džiovintų spanguolių,

džiovintų svogūno laiškų.

Lydytą sūrelį sumaišyti su tarkuotu sūriu. Pastarojo kiekis gali keistis, priklausomai nuo lydyto sūrelio konsistencijos: jeigu jis skystesnis, fermentinio sūrio gali reikėti ir šiek tiek daugiau. Sūrių masės imti drėgnomis rankomis maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Į vidų dėti vynuogę ir gražiai ją paslėpti. Apvolioti džiovintose spanguolėse arba džiovintuose svogūno laiškuose. Apvolioti taip pat galima sezamo sėklose, aguonose. Dėti porai valandų į šaldytuvą ir skanauti.

Skanaus.