Saldžiarūgštis čili padažiukas pagal Beatą

Tobulas. Tobulas. Tobulas. Šimtą kartą geriau už pirktinį. Gaminsiu ir tikrai ne kartą, o šiemet labai pasisekė mano artimiesiems, kurie gavo šį puikų pagardą dovanų.

Reikės:

4 čili pipiriukų,

2 skardinių po 800g konservuotų pomidorų,

500 ml raudonojo vyno acto,

800 g uogienių cukraus,

2 v.š. druskos,

1 a.š. rūkytos paprikos miltelių,

1 a.š. kario miltelių,

1 a.š. cinamono.

Konservuotus pomidorus ir čili susmulkinti maisto smulkintuvu. Supilti į puodą ir pastatyti virti. Tuomet supilti raudonojo vyno actą, pagardinti druska, kariu, paprikos milteliais ir cinamonu. Virti apie 20 min. Tuomet supilti uogienių cukrų ir dar pavirti apie 15-20 min. Šiek tiek palaukti kol nebus toks karštas ir supilstyti į indelius, nes visiškai atvėsęs šis padažas sutvirtėja.

Skanaus.

DSCF4463