Rūkytos šoninės ir maltos mėsos vyniotinis

Vyniotinių gamyboje aš dar naujokė, bet pradedu juos prisijaukinti. Kartais lengvai pavyksta, kartais šiek tiek sunkiau, bet aš rankų nenuleidžiu. Šį kartą, variantas pavykęs ir tikrai gražus bei skanus.

DSCF3968

2 vyniotinukams reikės:

280g rūkytos šoninės,

500g maltos kiaulienos,

1 kiaušinio,

druskos,

pipirų,

pasirinkto įdaro vyniotinukams - dž. slyvų ir marinuoto agurkėlio; pievagrybių.

Šoninės juosteles vieną šalia kitos suguldyti ant folijos lapo. Maltą kiaulieną pagardinti druska, pipirais, įmušti kiaušinį. Vienodu sluoksniu užkloti šoninę, paliekant kelių centimetrų kraštelį, kad būtų patogiau susukti. Per vyniotinuko vidurį dėti marinuoto agurkėlio griežinėlį ir dž. slyvas, kitam vyniotinukui pasirinkau pievagrybius. Atsargiai susukti ir foliją tvirtai apspausti suformuojant saldainį. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie valandą. Palikti atvėsti folijoje, galima lengvai paslėgti sunkesniu puodu.

Skanaus.