Avinžirnių salotos "Graikiška dvasia"

Labai mėgstu graikiškas salotas ir įvairias jų variacijas. Šį kartą pamėginau paimprovizuoti avinžirnių tema.

IMG 3460

Reikės:

2 skardinių konservuotų avinžirnių,

2 agurkų,

100 g vyšninių pomidorų,

po 0,5 skardinės juodųjų ir žaliųjų alyvuogių,

100 g fetos tipo sūrio,

1 raudonojo svogūno,

0,5 citrinos sulčių,

70 ml tyro alyvuogių aliejaus,

0,5 a.š. druskos,

1 a.š. džiovinto raudonėlio.

Vyšninius pomidorus ir alyvuoges perpjauti per pusę. Perpjovus pusiau agurkus, išimti iš jų sėklas ir supjaustyti riekelėmis. Sumaišyti su avinžirniais, trupinta feta, griežinėliais pjaustytu raudonuoju svogūnu, pomidorais bei alyvuogėmis. Pasiruošti užpilą: citrinos sultis pagardinti druska ir raudonėliu. Plakant šluotele pamažu supilti aliejų. Paruoštą užpilą supilti ant salotų. Palikti bent valandai, kad susimaišytų visi skoniai.

Skanaus.