Salotos su fetos sūriu

Po savaitgalio dažnai lieka visko po truputį. Bet tas truputis gali sukurti tikrai nuostabų patiekalą, kuriuo netgi ir svečią pavaišinti nebūtų gėda.

P1150003

Reikės:
pekino kopūsto,
ilgavaisio agurko,
kelių riekelių forminės duonos,
fetos sūrio,
saujos moliūgo sėklų,
1 v.š. garstyčių,
1 v.š. baltojo vyno acto,
alyvuogių aliejaus.
Pekino kopūstą ir agurką supjausčiau ne itin mažai gabalėliais ir sudėjau į lėkštę. Ant viršaus užtrupinau fetos ir suberiau kepintą duonytę ir moliūgo sėklas. Užpilui garstyčias išplakiau su vyno actu ir pamažu plakdama pyliau alyvuogių aliejų, kol gavosi tirštas padažas. Juo pašlaksčiau salotas ir kibau į ragavimą.

Skanaus.