Įdarytas batonas
- Informacija
- Kategorija: Pusryčiai
- Paskelbta: Antradienis, 2016 vasario 02 09:58
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2304
Mūsų šeima mėgsta karštus sumuštinius vėlyviems savaitgalio pusryčiams. Tad kartais norisi tuos pačius produktus pateikti kitaip, pvz. įdaryti visą batoną.
Reikės:
1 nepjaustyto batono,
3 kiaušinių,
keleto griežinėlių virtos vištienos,
100 g sūrio ( naudojau čederį ),
2 marinuotų agurkėlių,
30 g lydyto sviesto.
Batono vidų gražiai išpjauti nepraduriant apačios. Vidų ištepti lydytu sviestu. Išpjautas batonas puikiai tiks džiuvėsiams psaigaminti. Sūrį sutarkuoti, vištieną supjaustyti kubeliais. Beje, tinka bet kokia mėgstama mėsa, kad ir vakarykštis kotletas ar karbonadas. Marinuotus agurkėlius taip pat susmulkinti. Jie visam patiekalui priduos malonios rūgštelės. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su visais likusiais produktais, prieš tai atsidėjus saujelę sūrio. Visą kiaušinių masę sudėti į batoną, šiek tiek paspausti. Ant viršaus užberti atsidėto sūrio. Batono šonus patepti likusiu lydytu sviestu. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20min, kol sūris išsilydis ir kiaušinių masė sutvirtės.
Skanaus.
P.S. galima valgyti ir šaltą, ir šiltą. Puikiai tinka iškylos krepšiui papiltdyti.