Tortas Senelio Sapnas pagal Beatą

Šis puikus tortas buvo dovana tėčiui jo gimimo dienos proga. Šia dovana ne tik jis, bet ir visi svečiai buvo laaaaaaabai patenkinti ir mėgavosi iki paskutinio kąsnio.

DSCF3445

Biskvitui reikės:

5 kiaušinių,

250g cukraus,

100ml grietinėlės,

40g aguonų,

160g miltų,

1,5 a.š. kepimo miltelių.

Kremui reikės:

500ml plakamosios grietinėlės,

500g natūralaus jogurto ( aš naudojau graikišką ),

200g kondensuoto pieno,

3 v.š. želatinos,

100ml virinto vandens.

Sulaistymui reikės:

200g kondensuoto pieno,

100ml degtinės ( jos nedėjau ).

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltų putų. Pamažu įplakti grietinėlę. Aguonas sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Birius produktus atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę.  Biskvitą kepti 190 laipsnių temperatūroje 30-40min.

Kremui želatiną išbrinkinti virintame vandenyje. Grietinėlę išplakti iki standumo, supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti. Įmaišyti jogurtą bei išbrinkintą ant garų vonelės želatiną. kremą permaišyti ir palikti šiek tiek susigulėti., bet neleisti pradėti stingti. Biskvitą perpjauti per pusę. Sulaistymui kondensuotą pieną sumaišyti su degtine. Kadangi aš nenaudojau alkoholio, kond. pieną sumaišiau su braškių sirupu.

Vieną biskvitą dėti į apapčią, jį sulaistyti ir supilti pusę kremo. Tuomet uždėti antrą biskvitą , sulaistyti ir uždengti likusiu kremu. Pastatyti nakčiai į šaldytuvą. Prieš patiekiant papuošti. Aš puošiau šokoladiniu kremu ir braškėmis.

Šokoladiniam kremui reikės:

250ml plakamosios grietinėlės,

250g šokolado.

Grietinėlę pavirti iki užvirimo ir sudėti šokoladą. Maišyti tol kol ištirps šokoladas. Atvėsinti kambario temperatūroje ir nakčiai atidėti į šaldytuvą. Prieš naudojant gerai išplakti, supurenti.

Skanaus.

P6140006