Tortas su kons. vyšniomis
- Informacija
- Kategorija: Tortai
- Paskelbta: Penktadienis, 2021 spalio 22 12:55
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 762
Esu atradusi puikų biskvitą, kurį bevek visada naudojo savo tortams. Pertepimus vis norisi kažkuo paįvairinti, todėl šį kartą puikiai tam tiko gardžiai rūgštelėjusios kons.vyšnios.
Biskvitui reikės:
6 kiaušinių,
240g cukraus,
290g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. aliejaus,
1 a.š. vanilinio cukraus.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi labai gerai išplakti. Masė net pabala. Tuomet plakant supilti aliejų, persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45min. Atvėsinti ir perpjauti į 3 dalis.
Kremui reikės:
500 g maskarponės,
500 ml plakamosios grietinėlės,
4 v.š. cukraus pudros,
200 g kons.vyšnių.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Tuomet po šaukštą įmaišyti maskarponę. Biskvito lakštus sudrėkinti cukraus sirupu. Kremą padalinti į dvi dalis. Sudėjus ant biskvito, gražiai išdėlioti vyšnias. Taip gaunasi du pertepimo sluoksniai. Viršuje turi būti biskvitas. Dėti nakčiai į šaldytuvą ir puošti pagal norus.
Vieną kartą puošiau aptepdama varškės ir šokolado kremu ir aplipdžiusi uogomis bei vaisiais ir ne iki viršaus užpylusi bespalve želė. Gavosi vasariškai gaivus tortukas.
Kitą kartą tokį tortą gaminau dukrytės gimtadieniui ir puošiau pačios nulipdyta pandute ir cukrinės masės gėlėmis.
Skanaus.