Tortas su maskarponės kremu ir kons. vaisiais
- Informacija
- Kategorija: Tortai
- Paskelbta: Antradienis, 2019 balandžio 23 12:19
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 3465
Taip jau supuolė, kad per keletą savaičių buvo daug švenčių ir aš joms kepiau tortus. Todėl norėjosi kažko gaivaus, šlapio ir gardaus. Maskarponės ir grietinėlės kremas yra tobulas pertepimas tortui, o pagardinus kons. vaisiais skonis tampa dar geresnis. Vieną kartą naudojau kons.ananasus, kitus kartus kons.persikus. Todėl kiekvienas atsirinksite sau priimtinesnį skonį.
Biskvitui reikės:
6 kiaušinių,
240g cukraus,
290g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. aliejaus,
1 a.š. vanilinio cukraus.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi labai gerai išplakti. Masė net pabala. Tuomet plakant supilti aliejų, persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45min. Atvėsinti ir perpjauti į 4 dalis.
Kremui reikės:
500 g maskarponės,
500 ml plakamosios grietinėlės,
4 v.š. cukraus pudros,
0,5 citrinos sulčių.
didelio indelio kons. vaisių.
Grietinėlę išplakti su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Tuomet po šaukštą įmaišyti maskarponę. Vaisius susismulkinti. Biskvito lakštus sudrėkinti skysčiu nuo kons.vaisių, dėti trečdalį kremo ir trečdalį vaisių. Taip sluoksniuoti švelniai paspausdžiant kiekvieną sluoksnį. Viršuje turi būti biskvitas. Dėti nakčiai į šaldytuvą ir puošti pagal norus.
Skanaus.