Šokoladinis tortas su maskarpone ir šviežiomis uogomis
- Informacija
- Kategorija: Tortai
- Paskelbta: Pirmadienis, 2016 birželio 20 17:06
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2856
Šį receptuką radau Beatos vasaros žurnalo numeryje ir iš karto užsinorėjau išbandyti. Nenusivyliau... Nesudėtingai pagaminamas, dar greičiau suvalgomas.
Pagrindui reikės:
180g sausainių,
100g "Nutelos",
50g sviesto,
1 v.š. medaus,
70g lazdyno riešutų.
Kremui reikės:
250ml maskarponės,
100g juodojo šokolado,
100g grietinės,
2 v.š. cukraus pudros.
Papuošimui reikės:
braškių,
šilauogių,
cukraus pudros.
Riešutus paskrudinti 180 laipsnių orkaitėje 10-12 min. Tuomet trinant tarp pirštų pašalinti luobelę. Riešutus su sausainiais sumalti virtuviniu kombainu. Sviestą ištirpinti su medumi. Sukrėsti "Nutelą". Sausainių ir riešutų trupinius sumaišyti su skystąja mase. Rankomis iškloti atsegamos tortinės dugną ir šonus. Dėti porai valandų į šaldytuvą.
Kremui šokoladą ištirpinti ir sumaišyti su grietine. Maskarponę išsukti su cukraus pudra ir sumaišyti su šokolado mase. Viską sukrėsti ant sustingusio pagrindo. Atidėti bent porai valandų į šaldytuvą. Prieš patiekiant ant torto sudėti mėgstamas uogas ir pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus.