Trapios tešlos sausainiai - "Kriauklės"

6 - asis mano pupos gimtadienis buvo Undinėlės tema, tad man reikėjo sugalvoti keletą skanėstų šia tema. Šie sausainiai yra gardūs ir vieni patys, o svietinis kremas suteikia dar gilesnį skonį.

IMG 9401

Reikės:

150 g šalto sviesto,

150 g cukraus,

250 g miltų,

1 a.š. kepimo miltelių,

1 a.š. vanilinio cukraus,

1 kiaušinio.

Visus birius produktus sumaišyti kartu. Tuomet sudėti pjaustytą šaltą sviestą ir tarp pirštų gerai sutrinti. Įmušti kiaušinį ir suminkyti tešlą. Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir juos šakute suspausti. Vieną sausainio galą pirštais pasmailinti suformuojant lyg kriauklę. 

Kepti 200 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Stebėti, kad per daug neparuduotų.

Atvėsinti ir konditerinio maišelio pagalba pertepti sviestiniu kremu, kuris pagamintas iš minkšto sviesto ir saldinto sutirštinto pieno lygiomis dalimis pridėjus mėlynų maistinių dažų. Įstatyti perliuką.

Skanaus.