Avižiniai sausainiai

Kokie gi Nauji Metai be avižinių sausainių, juk pasitikome Ožkytės Metus! Juos nusižiūrėjau iš gautos dovanų knygos "Šiuolaikinė Lietuvių virtuvė. Tradicijos ir Dabartis", bet žinoma šiek tiek pakoregavau pagal save ;)

Reikės:

250g miltų,

200g cukraus,

200g avižinių dribsnių,

200g sviesto,

2 kiaušinių,

1 v.š. medaus,

1 a.š. kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

po gerą saują migdolo drožlių ir džiovintų vaisių mišinio.

Minkštą sviestą gerai išsukti su cukrumi, kiaušiniais, druska ir medumi. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, avižiniais dribsniais ir migdolo drožlėmis. Kitą kartą rinkčiausi smulkintus migdolus ar kitus riešutus, nes drožlės kažkaip labai pranyko visame skonyje. Sviesto masę sujungti su miltais ir gerai viską perminkyti, pabaigoje pridėjus džiovintų vaisių. Iš tešlos formuoti nedidelius blynelius/skrituliukus. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.

Skanaus.

DSCF3609