Silkė su burokėliais ir kivi

  • Spausdinti

Šios silkės receptą išmokau P.Strasevičiaus šventinių patiekalų kursuose. Tik šiek tiek jį pritaikiua Šv.Kūčių vakarienei. 

IMG 9553

Reikės:

3 virtų ar keptų burokėlių,

2 kivi,

2 silkės filė,

70 g džiovintų grybų,

200 g rudųjų pievagrybių,

100 g karijų riešutų ( tinka ir graikiniai ),

2 v.š. sojos padažo,

1 v.š. balzaminio kremo,

druskos, pipirų.

Džiovintus grybus sudėti į verdantį vandenį ir išvirti. Tuomet nupiti vandenį ir susmulkinti. Pievagrubius susmulkinti ir apkepti, vėliau į juos sudėti džiovintus grybus. Pagardinti sojos padažu, pipirais ir jeigu reikia druska. Burokėlius, kivi ir silkę supjaustyti kubeliais. Burokėlius pagardinti balzaminiu kremu ir pipirais.

Viską sluoksniuoti: pusė grybų - pusė burokėlių - kivi - pusė grybų - silkė - pusė burokėlių - riešutai.

Skanaus.

IMG 9557